25 Mayıs 2012

ilhami atalay

şimdi size bir adres verip, burayla aramdaki bağı anlatamayacağım.

alemdar mah. alemdar cad. no:22/2 gülhane, 34110 istanbul

ben bu adrese kaç yıldır gidiyorum belli değil. bilenler vardır belki, ilhami atalay sanat galerisi burası. 
bir gün sultanahmet'ten sirkeci'ye yürürken, o zaman sirkeci'de olan galerinin önünden geçmiş bulundum ve ilhami atalay'ın yaptığı resimleri görüp vuruldum. o günden sonra devamlı gidip gelmeye başladım. sonra galeriyi gülhane'ye taşıdı. birkaç sene sonra ben londra'ya gitmek durumunda kalınca, sadece vakit buldukça ziyaret ettiğim bir yer haline geldi. hem ilhami hoca'yı özlüyorum, onu ziyarete gidiyorum; hem de galeriyi, o ortamı özlüyorum. ben yokken ne resimler yapıyor merak ediyorum, onlara bakıyorum gidip. aralarından satın aldıklarım da oldu. çeyizime koydum hepsini ama. :O (bu arada, bu vesileyle de resim satın almak bir yana, bu olaya "boyanın kilosu kaç para ki?" şeklinde yaklaşanları da kutlamak isterim. çok tatlılar.)
ben ilhami atalay'ın resimlerine hastayım. onun yaptığı resimleri beğenmek sadece sanat değil, kültür bilinciyle de açıklansın istiyorum. yaptığı bir çok resim soyut değil çünkü, hep yurrrrdumdan manzaralar, tarihimizden kesitler. bir de artvin'den. :) 
artvinli kendisi. laz. yirmi beş dil biliyor. çok değişik bir adam. :) ama n'olursa olsun galeriye gelen turistlere kendi dillerinde, "şiş kebabı az yeyin de resim alın!" derken çok tatlı. 
demem o ki gidin görün, tanışın, selamımı söyleyin. hafta sonları tarlasına gidiyor ama, çocukları oluyor galeride. hafta içi gidin. bir-iki de resim alın gitmişken. 
galeriyi ve bir kaç tablosunu da paylaşayım. 

bu ilk resimde benim gözüm var yalnız, bir gün evimde olsun istiyorum.








7 yorum:

Unknown dedi ki...

İlhami Atalayı şahsen tanımadım ama eski bir öğrencisinin atölyesine ben de aynı şekilde resmen dalmıştım.. Cemal Toy bilirsiniz belki. Küçükayasofya da ufak, hoş,boya kokulu bir atölyesi var. Orayı da ziyarete gidin.. Zaten böyle yerlere can kurban.. ;)

ayşe ç dedi ki...

mutlaka uğrayacağım inşallah :)ne mutlu size resim yapabiliyorsunuz veya yapıyorsunuz mu demeliyim .

Ceylan Öztürk dedi ki...

çayı sobada kaynatıyo. pekmezli kekleri var.

Nur. dedi ki...

hiç bilmiyordum. giderim o zaman bir ara. :) tşk.

Nur. dedi ki...

bence de uğrayın, bir çayını için atölyenin. resim yapmadan da olur yani, boya koklamak da güzel. :)

Nur. dedi ki...

pekmezli kekleri var ama kendisi yemiyo, yaz gelince de çayı tüpte yapıyo.
ay çok afedersin, depresif günümdeyim kanka.

Ceylan Öztürk dedi ki...

kankam bana gider yapmış...
olsun kankamdır.
kanka kankanın kurdudur.
kudurtur.