17 Kasım 2012

bal kabaklı kurabiye.

az önce dünyanın en güzel kurabiyesini yapıp bir tepsinin yarısını yedim. sıkıntım sağ olsun.
yemesine yedim de, boğazımdan zor geçti bir tek ben yiyorum diye. tarifleyeyim, herkes yiyebilsin diye düşündüm.
buyurun:
bal kabağını kabak tatlısı yapıyor gibi pişiriyoruz, ezip püre haline getiriyoruz. bir çimdik tuz, bir çimdik muskat rendesi, bir çimdik tarçın ve bir çimdik toz karanfilden bir baharat karışımı hazırlıyoruz.
bir yumurta, yüz gram kadar tereyağı, bir su bardağı kabak püresi, bir su bardağı şeker, bir su bardağı dövülmüş ceviz, bir su bardağı un, bir paket kabartma tozu ve baharat karışımından cıvık bir hamur yapıyoruz. yağlı kağıdımızın üzerine hamurumuzdan birer kaşık birer kaşık bırakıyoruz. önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz. pişiriyoruz ya, o ne koku yarabbim............. fırının başından ayrılamadım. sonra da tepsinin tabii. midem de hala iyi durumda üstelik. bir şey olmadı. hafif de bir kurabiye bu galiba. :)
yapın bunu yapın. deneyin. x

1 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

merhaba ben geldim...
sizi izlemeye aldım...

tarifinize bayıldım...
ellerinize sağlık...

sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...
sevgiler...