15 Haziran 2013

kendi çikolatanı kendin yap.

çikolata yapmak değil de aslında... şu...

bitter veya sütlü çikolata alıyoruz, hazırından, güzelinden. (ben bir paket cadbury aldım, sütlü, miss.)
çikolatayı tereyağıyla eritiyoruz (100 gr. çikolataya bir tatlı kaşığı tereyağı gelecek şekilde).
erimiş çikolata henüz sıcakken içine istediğimiz ne varsa koyup, karıştırıp, kalıba alıp donduruyoruz.
bir gün bekletiyoruz... ağzımıza layık, canımızın çektiği gibi çikolatamız oluyoor.

benim resimde görülen karışımım şuydu: sütlü çikolata, türk kahvesi, bisküvi parçaları, ceviz. (mmmm.)
portakal kabuklusunu da yaptım, dolapta şu an, merakla bekliyorum denemeyi.

artık bık gelinceye kadar dener dururum değişik değişik karışımlar ben. zaten bunalımdayım...


1 yorum:

Adsız dedi ki...

denicem ilk fırsatta
ayşe ç.