21 Temmuz 2013

erikli kek.

tarçınlı-limonlu-anjelik erikli kek.

bu var ya bu, bugüne kadar yaptığım/yediğim en güzel kek.
keki dilimledikten sonraki görüntüsünü de paylaşmak isterdim ama, nasıl heyecanla yiyip tükettiysek, fotoğraf çekmeyi ihmal etmişim.
gelelim tarifine... o kadar sade ve basit ki... 

 

bir bardak kadar tarçınlı şeker ile bir yumurtayı çırpıyoruz. bir limonun kabuğunu rendeleyip ilave ediyoruz.

 

bir bardak kadar süt, yarım bardak sıvıyağ da ilave edip karıştırıyoruz.
sonra iki bardak un, kabartma tozu ve vanilin de ekliyoruz, çırpıyoruz (dr. oetker'in viralini de yaptım ne güzel).

 

bir veya iki adet anjelik eriği dilimleyip, kek hamurunun üzerine bırakıyoruz.
(o nasıl renk allahım, o ne güzellik...)

 

erik dilimlerinin üzerine tekrar tarçınlı şeker serpiyoruz ve kalıbı 175 derecedeki fırınımıza gönderiyoruz. çıktığında....

 

...yani o kadar güzeldi ki o ancak kadar olur. o nasıl koku, o nasıl tat... 
dilimledikten sonra görünüyor asıl güzelliği ama ben fotoğraflayamadım işte. kader.
neyse...
biz limonlu-zencefilli-ginseng çayımızla afiyetle götürdük, pişman değiliz, yine olsa yine yeriz.
yum!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bu tarçınlı şeker özel bir şey mi? hazır bi karışım mı?

zeynep dedi ki...

kaç cmlik bir kalıp kullandınız?

Nur. dedi ki...

25 cm'lik kalıp kullandımdı.

tarçınlı şeker hazır bi karışım, bazı yerlerde satılıyo. ama sonuçta kendimiz da karıştırabiliriz, sanıyorum ki.